Procedura za pacijente obolele od raka grlića materice

Pacijentkinja prvo zakazuje pregled kod izabranog ginekologa  u Dispanzeru za žene Doma zdravlja „Dr Nikola Džamić“ u Vrnjačkoj Banji na telefon 036/601-633.

Izabrani ginekolog vrši pregled i zakazuje PAPA TEST i kolposkopiju.

Ukoliko ginekolog proceni da je problem alarmantan, u što kraćem roku se odrade papa test  i kolposkopija inače se čeka zbog velikih gužvi

Na osnovu rezultata pregleda šalje se na Ginekološko odelenje ZC „Studenica“ u Kraljevu. Uput piše izabrani ginekolog.  Zavisno od PH nalaza dalje se upućuje onkološkoj službi ZC „Studenica“ Kraljevo.

 

Koraci kretanja kroz lečenje nakon operacije grlića materice u ZC „Studenica“ Kraljevo:

 

  • Po dobijanju nalaza onkolog upućuje pacijentkinju na konzilijum u Kraljevu (četvrta subota u mesecu) ili ukoliko je to suviše dugo na konzilijum u Kragujevac ili Beograd.
  • Sa otpusnom listom sa ginekologije i operativnim nalazom pacijentkinje se javljaju u onkološku službu ZC „Studenica“ u Kraljevu.
  • Onkolog ce pacijentkinji otvoriti karton u onkološkoj sluzbi sa PH nalazom i pripremiti za Onkološki konzilijum (izdati uput za EHO abdomena, Lab analize, Rtg pluca i EHO male karlice, po potrebi i CT male karlice preko onkološke službe).
  • Za konzilijum na strani onkolog piše izveštaj po kome izabrani lekar (ginekolog) piše putni nalog i  uput za konzilijum, koji mora biti overen u  RFZO.

Lekarska komisija zaseda ponedeljkom i sredom u zgradi socijalnog i penzionog u Vrnjačkoj Banji.

  • Po zavrsenom konzilijumu, pacijentkinja se javlja onkologu i prema odluci konzilijuma dalje lecenje se sprovodi u Dnevnoj bolnici onkologije u Kraljevu.
  • Ukoliko pacijentkinja ima po konzilijarnoj odluci postoperativnu RT, obavezno mora biti prikazana konzilijumu u Kragujevcu (ukoliko nije već bila na konzilijumu kod njih), onkolog daje broj telefona na koji se zakazuje konzilijum u Kragujevcu 034/50-51-80, od 7 do 9 h svakog radnog dana, i izvestaj na osnovu koga ce izabrani lekar napisati nalog za put i uput  koji se overava u RFZO.
  • Po zavrsenoj zracnoj terapiji pacijentkinja se prevodi na rezim redovnih kontrola preko onkološke službe, a po protokolu, tj nacionalnom vodiču za lečenje i praćenje pacijentkinja obolelih od Ca PVU. Prve godine po zavrsenoj RT kontrole se obavljaju i u Centru za onkologiju i radiologiju gde je zračenje sprovedeno.

Zahvaljujemo se Dr Vesni Malićanin – spec.ginekologije i akušerstva Doma zdravlja „Dr Nikola Džamić“ Vrnjačka Banja na stručnoj pomoći, a posebnu zahvalnost dugujemo Dr Danijeli Petković koja je pripremila ”Korake kretanja kroz lečenje nakon operacije karcinoma grlića materice“ u ZC „Studenica“ Krajevo.

Za informacje i podršku možete se obratiti  u Dnevnom centru „Milica” ul.Olge Jovičić 6/a (kod pansiona „Vuk“) Vrnjačka Banja ili  na broj telefona 060/66-12-672.

You may also like...