O Nama

Zenski centar Milica Vrnjacka Banja

Ženski centar “MILICA”

Udruženja građana Ženski centar “MILICA” iz Vrnjačke Banje je humanitarno, dobrovoljno, nevladino i neprofitno udruženje osnovano 02.02.2010. godine na neodređeno vreme radi unapređenja položaja i kvaliteta života i zdravlja žena.

Misija Udruženja:

Pružanje psihološke podrške obolelima od karcinoma i njihovim porodicama i pomoć pri prevazilaženju problema sa kojima se suočavaju oboleli tokom lečenja kao i edukacija stanovništva o važnosti prevencije i rane dijagnostike u borbi protiv karcinoma.

Vizija Udruženja:

Edukacijom stanovništva razviti svest o važnosti redovnih preventivnih pregleda u cilju smanjenja smrtnosti od karcinoma a osnaživanjem obolelih kroz grupe samopomoći i psihološko kreativne radionice vratiti im osećaj korisnosti i samopoštovanja i time poboljšati kvalitet njihovog života.

Radi ostvarivanja misije i vizije u okviru Udruženja je formiran Dnevni centar “Milica” u okviru koga funkcionišu:

1. Radionica duše

– grupe samopomoći

– kreativno-muzičke radionice

2. Radionice tela

– vežbe posle operacije dojke

– vežbe prevencije osteoporoze

– biciklistička sekcija

– pešačke ture

3. Edukativne radionice

– obuka samopregleda dojke

– savetovališta

– tribine

– promocije

Udruženje je član Evropa Dona Srbija – srpskog foruma protiv raka dojke, ENGAGE- Evropsko udruženje za ginekološki karcinom i Republičke stručne komisije za podršku pacijentima.

Uspešni projekti:

– “Radionica duše i tela i dan ljubičastih marama” 2011 – Trag fondacija

– “Čašom zdravlja do dostojanstvenijeg života” 2012 – Trag fondacija

– “Dnevni centar za podršku obolelima od karcinoma i njihovim porodicama” 2013/2014 – akademija odrzivosti Trag fondacija

– “Biramo život” 2014 – portal www.biramozivot.rs formiran u saradnji sa udruženjima iz Sombora, Užica, Novog Sada i Beograda pod pokroviteljstvom ambasade USA.

– “Zdravka” 2014/2015 – namenjen edukaciji i obuci samopregledu dojke ženama u seoskim sredinama pod pokroviteljstvom AVON-a.

Predsednik upravnog odbora je Vesna Bondžić, diplomirani mašinski inženjer, potpredsednik je dr Vesna Malićanin, specijalista ginekologije i akušerstva, ostali članovi upravnog odbora su primarijus dr Ljiljana Lazić, dr Jasmina Kragović i diploomirani pravnik Saša Miodragović.

Nadzorni odbor sačinjavaju Snežana Drašković, Snežana Jovanović i Zorica Božilov.

Zenski centar Milica Vrnjacka Banja