Na čijem je satu naših pet minuta?

Na čijem je satu naših pet minuta?

 

Uz podršku sugrađana otpočeli smo kampanju pod sloganom “Na čijem je satu naših pet minuta”.

Naši sugrađani su veoma svesni o važnosti prevencije i rane dijagnostike bolesti. Ono što je najveći problem u našoj opštini jeste nemogućnost obavljanja preventivnih pregleda, nemamo ultrazvučni aparat sa adekvatnim sondama, Pokretni mamograf zaobilazi našu opštinu, a na pregled ultrazvukom ili mamografom u obližnjem Zdravstvenom centru “Studenica” u Kraljevu se čeka preko tri meseca. Najnovija informacija je da nismo planirani ni za Nacionalni skrining program. Jednostavno smo postali nevidljivi.

U opštini Vrnjačka Banja prema zvaničnim informacijama mesečno se registruje u proseku 10 novih slučajeva karcinoma, a pošto se, zbog nemanja aparata za ranu dijagnostiku, rak uglavnom ne otkrije na vreme i smrtnost je velika. Zato smo pokrenuli ovu akciju da bismo obezbedili sredstva za kupovinu ultrazvučnog aparata i skrenuli pažnju na sebe kako bi i mi postali deo Nacionalnog skrining programa.

Počeli smo da prikupljamo i donacije za kupovinu ultrazvučnog aparata i otvorili smo namenske račune:

Dinarski žiro račun  105-710528-20 AIK BANKA     i

devizni  AIKBRS22 IBAN:RS35105710120000343987

Promoteri ove kampanje su Omladina Ženskog centra Milica, Rukometni savez Srbije i vrhunski sportisti Andrea Lekić, Milica Mandić, Jelena Trifunović, Aleksandar Drenovak, Futsal klub Olimp.

Rukometni savez Srbije se priključio ovoj našoj kampanji i tako što će se 23.10.2013. godine sa početkom u 18 časova u hali sportova “Vlade Divac”, a uoči Svetskog dana borbe protiv karcinoma dojke, biti odigrana kvalifikaciona utakmica za Evropsko prvenstvo u rukometu između ženskih rukometnih reprezentacija Srbije i Švajcarske. Cena karte je simboličnih 100 dinara. Novac će biti uplaćen na naš namenski račun. Suorganizator ove kvalifikacione utakmice je Sportski centar Vrnjačka Banja, a pokrovitelj Opština Vrnjačka Banja.

Ova akcija je uspešno završena kupovinom Ultrazvučnog aparata za Dom Zdravlja ,,dr Nikola Džamić” u Vrnjačkoj Banji. Više o tome pogledajte na našem sajtu http://www.milica.org.rs/primopredaja-ult…a-vrnjacka-banja/

 

Kvalifikaciona utakmica za Evropsko prvenstvo u rukometu između ženskih rukometnih reprezentacija Srbije i Švajcarske održana je 23.10.2013.

You may also like...