Druga šetnja 2014.

18. oktobra 2014. godine u Beogradu održana je manifestacija “Milion razloga zašto želim svet uz tebe“ koju već drugu godinu organizuju kompanija Avon, Fond B92 i Ambasada Sjedinjenih Amerikih Država, uz pokroviteljstvo Ministarstva zdravlja Republike Srbije i grada Beograda. Cilj kampanje „Milion razloga zašto želim svet uz tebe“ jeste da podigne svest o važnosti prevencije i rane dijagnostike u borbi protiv karcinoma dojke.

Jedan od najzanimljivijih trenutaka na manifestaciji bila je trka u štiklama koja je organizovana u saradnji sa sajtom trcanje.rs. Ono što ovo trku čini posebnom su hrabri muškarci koji su u znak podrške ženama obolelim od karcinoma dojke „štiklirali“ Knez Mihajlovom.

Ženski centar „Milica“ iz Vrnjačke Banje je po drugi put učestvovao u roze šetnji ali i u „Bazaru zdravlja“ gde je imao najzapaženiji štand.

Zahvaljujem se našim damama i njihovim porodicama, i divnim mladim ljudima koji su učestvovali u kreativnim radionicama i dali svoj doprinos da naš štand u Knez Mihajlovoj bude najlepši. Takođe se zahvaljujem studentima Fakulteta za hotelijerstvo i turizam, učenicima srednjih škola i svima vama koji ste toga dana koračali sa nama dajući nam milon razloga da dišemo, živimo i borimo se.“ – izjavila je predsednica udruženja Vesna Bondžić.

Ova šetnja je bila izuzetno značajna kako za udruženje tako i za građane Vrnjačke Banje jer predstavnici Ženskog centra „Milica“ predstavivši se ministru zdravlja gospodinu Lončaru uspeli da skrenu pažnju na aktuelnu problematiku građana Vrnjačke Banje, a to je nedostatak UZ aparata kojim bi se obavljali preventivni pregledi dojke.

Manifestacija je bila medijski dobro propraćena, a Ženskom centru „Milica“ je pripala čast da učestvujemo u prilogu koji je emitovala televizija B92 i u emisiji Jelene Bačić Alimpić „Iskreno sa…“ na Happy televiziji.

You may also like...