Daj pedalu raku!

PROJEKAT DAJ PEDALU RAKU

http://www.donacije.rs/projekat/vrnjacka-banja-daj-pedalu-raku/

BICIKLISTICKE TURE

Ženski centar „Milica“ iz Vrnjačke Banje je pokrenuo projekat daj pedalu raku koji podrazumeva formiranje biciklističke sekcije. Žene operisane od karcinoma dojke koje imaju smanjenu funkciju ruke, ograničene su izborom sporta. Biciklizam je idealan sport za njih. Fizička aktivnost je neophodna nakon operacije. Njome se, uz smanjenje telesne mase i zdravu ishranu značajno smanjuje rizik da se bolest vrati. Na ideju da formiramo biciklističku sekciju smo došle zahvaljujući uspehu Snežane Drašković, članice našeg udruženja, koja je izvozila biciklistički maraton na relaciji Kraljevo – Pivsko jezero.

Clj nam je da vozeći etapu po etapu, okružene lepotom prirode i izvan svakodnevnih problema, sa prijateljima koji šire pozitivnu energiju, poboljšamo svoje zdravlje a istovremeno motivišemo zdrave osobe da nam se priključe i da vozeći biciklu rade na očuvanju svoga zdravlja i prirode.

Pored sticanja fizičke kondicije i promovisanja zdravih stilova života, želimo i psihički da ojačamo žene koje prolaze kroz borbu sa karcinomom vrativši im osećaj korisnosti. To bi postigli radom sa decom ometenom u razvoju tako što ćemo ih podučavati vožnji bicikli. Kako je Vrnjačka Banja bogata mestima koja su pogodna za vožnju bicikli, verujemo da ćemo omasoviti ovaj vid rekreacije kod svih kategorija stanovništva.

Ovaj projekat je podr\ao Fond B92 postavivši ga na platformu Donacije za online doniranje društveno odgovornim projektima u Srbiji koju je u maju 2014. pokrenuo uz pomoć Balkan Trust for Democracy. Ova platforma podržana je od strane Srpskog Filantropskog Foruma koji okuplja fondacije i organizacije zainteresovane za razvoj dobročinstva u Srbiji. Ako želite da zajedno damo pedalu raku posetite platformu www.donacije.rs.

You may also like...