Breast test – Veruj svojim rukama

Budite sigurni da samopregled dojki radite redovno i na pravilan način, preuzmite aplikaciju Breast Test za vaš mobilni telefon.

Ova aplikacija olakšava pravilan i redovan samopregled dojki i rano prepoznavanje promena koje mogu biti znak nastanka karcinoma. Dojke bi trebalo pažljivo pregledati 7 do 10 dana nakon početka menstrualnog ciklusa, ili ukoliko više nemate ciklus, na odabrani dan u mesecu.

Aplikacija je potpuno besplatna i dostupna na srpskom jeziku kao i na nekoliko stranih jezika (engleski, slovenački, mađarski, poljski, litvanski, hrvatski…) na Google Play za Android (podesite jezik na telefonu srpski, da bi se sadržaj aplikacije prikazao na srpskom) i App Store marketu za Apple uređaje (po otvaranju aplikacije izaberite srpski jezik). Aplikacija je osmišljena kako bi se samopregled dojki radio redovno i na pravilan način.

Uz pomoć mobilnog telefona svaka žena u šest koraka može napraviti pravilan samopregled dojki. Osim toga, u svakom trenutkukorisnice aplikacije mogu voditi dnevnik s beleškama, proveriti termin poslednjeg pregleda a aplikacija će ih podsetiti kada je vreme da se napravi novi.

Ovom aplikacijom želimo da ženama u Srbiji približimo samopregle dojki, jer je pravilan i redovan samopregled presudan za rano notkrivanje promena u dojci, koje mogu ukazivati na karcinom.

Aplikacija za mobilini telefon

Aplikacija za Apple uređaj

Izvor: Udruženje žena obolelih i lečenih od raka dojke “Budimo zajedno”

You may also like...