Ženski centar „Milica“ akcija pomoći NURDOR-u – „I ja se borim“2017

 

Na Platou kod vrapca, 15. februara u organizaciji Ženskog centra „Milica“ i NURDOR-a obeležen je Svetski dan dece obolele od raka. Tom prilikom prikupljeno 30.000 dinara za izgradnju II faze novog dečijeg Hemato-onkološkog odeljenja u Nišu.

„Svi smo danas mogli da biramo kako ćemo provesti ovaj predivni dan. Ovo je bio moj izbor i ponosna sam što sam u društvu vas divnih ljudi sa velikim ciljem, ciljem da podržimo decu obolelu od raka i njihove roditelje koji grade hemato-onkološko odelenje dečije klinike u Nišu. Oni koji nisu bili u mogućnosti da dođu, mogu poslati sms na 1150 i to se važi. Ova deca možda nemaju detinjstvo poput našeg jer su njihove lopte i lutke zamenjene citostaticima i špricevima, a ekskurzije i izleti sa porodicom boravakom u roditeljskoj kući. Ono što ova deca moraju imati jeste budućnost kakvu zaslužuju superheroji!! Nije važno ko je trebao, važno je šta vi možete da promenite. Velika mi je čast što je NURDOR izabrao Ženski centar „Milica“ i uvrstio Vrnjačku Banju u jedno od 40mesta u Srbiji koji organizuju manifestaciju “I ja se borim”. Drago mi je što će i Banjčani imati udela u izgradnji hemato-onkološkog odelenja dečije klinike u Nišu svojim skromnim prilozima. Verujte, ne postoje male donacije, svaka donacija je jedna cigla u zidu, jedan osmeh na licu malih anđela, jedan korak ka obezbeđivanju kvalitetnog lečenja ove dece i zato vam u njihovo ime veliko hvala”- izjavila je Vesna Bondžić, predsednica ŽC „Milica“.
Ponosni smo što smo deo ove dobre priče. Hvala volonterkama i članicama ŽC „Milica“ koje su u vrlo kratkom roku smislile akciju: studentikanjama HIT-a, učenicima i profesorina Gimnazije Vrnjačka Banja; MR. Beli Vuk 2014 koji su donirali balone, Licidarskoj radionici „Unikat 1“, Muzičkoj ordinciji, Foto studiju Milan Mitrović, Sloboda baru, Kraljevskimk apartmanima. Veliko hvala „MNS- moji anđeli“, KUD „Abrašević“, Karate klubu Vrnjačka Banja, Futsal klubu „Olimp“, KK „Basket“ i KK „Goč“, RK „Goč“, Bokserskom klubu „Goč“,Aikido klubu Vrnjačka Banja. Posebnu zahvalnost dugujemo našim divnim olimpijcima – zlatnom vaterpolisti Igoru Gočaninu i bokseru Aleksandru Drenovaku, kao i Marku Aleksiću koji se obratio ispred Sportskog saveza Vrnjačka Banja.

You may also like...